ERDOGAN: POTREBNO ŠTO PRIJE NAPRAVITI PUT IZMEĐU SARAJEVA I BEOGRADA

- Erdogan je rekao da će biti onih koji kritikuju jačanje prijateljstva Turske i Srbije, ali da se na to ne treba obazirati

  • AUTOR: klix.ba
  • 10.10.2017 - 15:17
  • 419

BEOGRAD, 10. oktobra - Predsjednik Recep Tayyip Erdogan kazao je nakon sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako je potrebno da se što prije između Sarajeva i Beograda napravi put.

Erdogan je rekao da će biti onih koji kritikuju jačanje prijateljstva Turske i Srbije, ali da se na to ne treba obazirati.

"Nećemo gledati ko šta govori i šta komentariše. Poslije jednog teškog perioda smo došli tu gdje smo sada. Želimo sa Srbijom, ali i sa čitavim Balkanom, napraviti velike korake kako bismo riješili sve probleme. Zato je potrebno i da se između Sarajeva i Beograda što prije napravi put", rekao je Erdogan istaknuvši da je potrebno da "zajedno radimo", prenosi b92.

On je kazao da za njega Novi Pazar predstavlja most u odnosima između dviju zemalja.

"Kada s dragim prijateljem Vučićem odem u Novi Pazar, našoj braći tamo ćemo reći da je i njihova uloga u stvaranju mira između dviju zemalja. Želim istaknuti da nikada neću biti za nacionalizam, i to ću ponoviti i tamo", rekao je Erdogan.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING