ERDOGAN DOPUTOVAO U WASHINGTON: DANAS SASTANAK SA TRUMPOM

- Turski predsjednik će se danas u toku dana sastati s predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom, nakon čega će održati zajedničku konferenciju za medije

  • AUTOR: Anadolija
  • 16.05.2017 - 11:59
  • 296

WASHINGTON, 16. maja - (AA) - Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan doputovao je u zvaničnu posjetu Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), a ispred dijela Bijele kuće u Washingtonu u kojem odsjedaju gosti američkog predsjednika pozdravilo ga je više stotina pristalica.

Okupljena masa uzvikivala je ime turskog predsjednika i pozdravljala ga mašući zastavama Turske. 

"Danas smo ovdje izvan partijskih linija. Prevazišli smo te podjele", rekao je Gunay Ovunc, član Tursko-američkog državnog upravnog odbora.

Ozlem Timucin, član vladajuće turske AK Partije, kazala je da je željela prisustvovati Erdoganovom dolasku istakavši da joj to predstavlja čast. 

Ambasador Turske u Washingtonu Serdar Kilic zahvalio je ljudima koji su se okupili ispred službene rezidencije Blair House, istakavši da su neki od njih u Washington doputovali čak iz Californije sa zapadne obale.

"Ovo jedinstvo i solidarnost, posebno ovih dana, je veoma važno. Naročito nakon gnusnog pokušaja državnog udara 15. jula, vaše prisustvo, držanje i mahanje zastavama Turske dok naš predsjednik stiže, je vitalno", poručio je turski ambasador okupljenoj masi.

Turski predsjednik će se danas u toku dana sastati s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, nakon čega će održati zajedničku konferenciju za medije, a potom će prisustvovati i sastanku proširenih delegacija dviju zemalja.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING