ELEKTRONSKI POTPIS U BIH: POČINJE IZDAVANJE KVALIFICIRANIH POTVRDA

- Elektronski potpis ima istu snagu kao i vlastoručni potpis i njegovom primjenom će se ubrzati razmjena dokumenata i svih elektronskih transakcija koje uz razvoj novih servisa na svim razinama će doprinijeti sigurnijem i jednostavnijem poslovanju u oblasti trgovine, javne uprave, zdravstva i slično.

  • AUTOR: rtvusk
  • 20.10.2019 - 19:19
  • 119

SARAJEVO, 20. oktobra - Nakon 13 godina od usvajanja Zakona o elektronskom potpisu, u Bosni i Hercegovini počinje izdavanje kvalificiranih potvrda.

Ovi potpisi izdaju se isključivo vlasniku na sigurnosnom mediju, pametnoj kartici ili sigurnosnom usb-u a moći će se koristiti, kako u BiH, tako i u zemljama Evropske unije. Da bi u sljedećoj godini mogla početi i njihova upotreba neophodan je angažman državih i privatnih institucija.

Inače, elektronski potpis ima istu snagu kao i vlastoručni potpis i njegovom primjenom će se ubrzati razmjena dokumenata i svih elektronskih transakcija koje uz razvoj novih servisa na svim razinama će doprinijeti sigurnijem i jednostavnijem poslovanju u oblasti trgovine, javne uprave, zdravstva i slično.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING