EKONOMSKI FAKULTET U BIHAĆU: ULAGANJE U ZNANJE JE ISPLATIVA INVESTICIJA

- Ekonomski fakultet u Bihaću može se pohvaliti činjenicom da ima odličnu saradnju sa ovdašnjim privrednim sektorom. Prema riječima dekanese Mirele Kljajić Dervić, privrednici vape za stručnim kadrovima i spremni su ulagati u njihovo daljnje usavršavanje. Upravo iz tih razloga, pored naučno-nastavnog procesa na ovom fakultetu, studentima se nude brojne vannastavne aktivnosti, kako bi bili spremni odmah odgovoriti zadacima budućeg radnog mjesta

  • AUTOR: rtvusk
  • 17.12.2018 - 09:28
  • 394

BIHAĆ, 17. decembra - Pored uključivanja studenata u radne aktivnosti  Vlade USK i drugih sektora, koji se financiraju iz kantonalnog Budžeta, Univerzitet u Bihaću, ove godine po prvi put je sklopio ugovor sa Federalnim zavodom za zapošljavanje.

Tako je ovdašnjim fakultetima omogućeno primanje njihovih svršenih studenata. Ekonomski fakultet trenutno ima dvije nove asistentice, koje pored redovnog nastavnog procesa, obavljaju brojne popratne poslove.

Ovako se mladim ljudima pruža mogućnost daljnjeg napredovanja i zasnivanja stalnog radnog odnosa ili zaposlenja u nekom od privrednih društava.  A da su traženi dokazuje i slijedeća činjenica. Dobri, marljivi i odani studenti traženi su i u bankarskom sektoru, dok se u oblasti menadžmenta i marketinga ne može udovoljiti potražnji, jer je većina njih već zasnovala radni odnos. Nažalost, kaže dekanesa Kljajić Dervić, podrška studentima i profesorima u naučno - istraživačkom radu je na dosta niskom nivou.

U svakom slučaju ulaganje u znanje se isplati jer vam jedino to niko ne može oduzeti, tvrdi dekanesa Kljajić Dervić i dodaje da na takav način svaka jedinka pomaže sebi ali i široj društvenoj zajednici.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING