EKOLOGIJA SPAJA LJUDE: BIŠĆANI, MIGRANTI I IZBJEGLICE U AKCIJI ČIŠĆENJA GRADA

- U Bihaću je danas organizirana akcija čišćenja na pet lokacija. Lokalni stanovnici zajedno sa pedesetak migranata i izbjeglica očistili su gradsko središte i obale rijeke Une, ali i područja oko migrantskog centra BIRA i određena prigradska naselja. Pored toga što su očišćene velike količine smeća, na ovaj način ostvarena je i bolja komunikacija između domaćina i stanovnika, koji su privremeno u Bihaću

  • AUTOR: rtvusk
  • 23.03.2019 - 14:45
  • 575

BIHAĆ, 23. marta - Čišćenjem obala rijeke Une, ali i gradskih i prigradskih bihaćkih naselja, danas su se pokušale srušiti predrasude, pružila se ruka prijateljstva, ali su i lokalni stanovnici zajedno sa onima koji su ovdje privremeno smješteni pokušali bar približno vratiti stari sjaj gradu na Uni.

Mladi Bišćani, koji su i danas učestvovali u projektu, smatraju da se ovim ljudima treba prići na drugačiji način. Kroz podizanje ekološke svijesti, danas se dokazalo da se u ljepšoj sredini itekako teška situacija može olakšati kako lokalnom stanovništvu, tako i prolaznicima koji još uvijek čekaju i priželjkuju svoje konačno odredište.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING