EKOBIS 2019: UPRILIČENA ZANIMLJIVA PANEL DISKUSIJA O BOLJEM CESTOVNOM POVEZIVANJU BIHAĆA I SARAJEVA

- Jedan od popratnih sadržaja drugog dana EKOBIS sajma je i panel diskusija pod zvaničnim nazivom „Cestovno povezivanje USK sa Sarajevom“. Pored organizatora, predstavnika JP Ceste FBIH, učešće su uzeli i predstavnici JP Autoceste FBIH, resornog kantonalnog ministarstva, Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Sarajevo, te kantonalne Privredne komore...

  • AUTOR: rtvusk
  • 13.09.2019 - 18:29
  • 186

BIHAĆ, 13. septembra - Zašto još uvijek nema brze ceste od Bihaća prema Sarajevu i zašto ne vidimo radne mašine na terenu, bila su glavna pitanja panel diskusije „Cestovno povezivanje USK sa Sarajevom“.

Kako je rečeno, najveći problem je usvajanje prostorno planske dokumentacije. Istog su stava u Cestama i Autocestama FBIH. Dio projekta od Velike Kladuše, preko Cazina do Bihaća još uvijek čeka na izradu planske dokumentacije. S obzirom na to, do kraja ove godine neće ništa više biti urađeno. Prema najavi koja se mogla čuti danas, iduće godine Autoceste kreću sa izradom studije i idejnog projekta, kako ističu u ovom preduzeću, ali postoje problemi i u dijelu od Bihaća do Sarajeva.

Sve u svemu, tema je ovo koja je izazvala veliko zanimanje kod građana USK, kako danas tako i u prethodnom periodu.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING