EKIPA RTV USK U ŠUMATCU: KOMŠIJE I ROĐACI BRAČNOG PARA ĐOGIĆ ZAPREPAŠTENI SVIREPOŠĆU MALOLJETNIH UBICA

- Pred kućom ubijenih od ranih jutarnjih sati su brojni mještani ali i oni najbliži - Salkina i Fatimina braća i sestre. Rasim je sa nevjericom dočekao vijest da mu je brat Salko ubijen. Prisjetio se posljednjeg susreta s njim. Bilo je to u četvrtak, u poslijepodnevnim satima, posljednji put. Više ga nije vidio

  • AUTOR: rtvusk
  • 23.03.2019 - 18:30
  • 2688

ŠUMATAC/VELIKA KLADUŠA, 23. marta - Prvi komšija i rođak Đogića, šokiran je svirepim ubistvom kojeg ne pamte ni najstariji mještani Šumatca. Elvedin je sa Salkinim bratom jutros među prvima došao u dvorište ubijenog bračnog para.

Na licu mjesta bile su brojne policijske patrole te kriminalistički inspektori, dežurni tužilac i mrtvozornik. Zvanične potvrde o detaljima ubistva od nadležnih institucija nije bilo, tek potvrda da je smrt nastupila nasilno.

No, kako nezvanično saznajemo, dvojica maloljetnika su nakon svirepog ubistva, ukrali određene dragocjenosti i automobil ubijenog bračnog para. Ubrzo nakon otkrivenog zločina su i uhapšeni. Saznajemo da je prvo uhapšen 15-godišnjak koji je otkrio identitet svog saučesnika, koji je nakon kraće potrage, također, uhapšen. Jedan od počinilaca nevaznično saznajemo iz istog je naselja i živi u neposrednoj blizini žrtava, dok je drugi zbog sukoba sa zakonom već protjeran iz SAD. Policijski istražitelji još uvijek vrše uviđaj, a nad navedenim osobama je u toku kriminalistički obrada.

Salko i Fatima Đogić, u naselju Šumatac su živjeli sami. Salko je bio slovenski penzioner, 15 godina stariji  od svoje supruge s kojom je imao pet sinova. Svi oni živjeli su van granica BiH. Dvojica u Italji, dvojica u Americi i jedan u Belgiji - jutros su primili strašnu vijest - da su im roditelji brutalno ubijeni, prema svemu sudeći, zbog koristi.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING