EDININA BORBA S BOLEŠĆU – PORUKA SUGRAĐANIMA

- Mlada Bišćanka EdinA Muslić Halilagić odlučila svoju tešku borbu sa bolešću pretočiti u priču, kako bi sve one koji prolaze istim putem ohrabrila da istraju u borbi za život

Sa promocije u sali Muzeja AVNOJ-a
  • AUTOR: rtvusk
  • 06.12.2017 - 09:55
  • 361

BIHAĆ, 6. decembra - Knjiga „Moj put - život sa karcinomom, autorice Edine Muslić Halilagić, predstavljena je sugrađanima. Mlada Bišćanka odlučila je svoju tešku borbu sa bolešću pretočiti u priču, kako bi sve one koji prolaze istim putem ohrabrila da istraju u borbi za život.

Iako je knjiga pisana u autobiografskoj formi, ipak odudara od  klasične autobiografske ispovijesti. Autorica slikovito opisuje svoju borbu sa teškom bolešću koja traje i danas. Edina Muslić  Halilagić, kako su kazali promotori knjige, priča svoju priču sa puno optimizma i  želje za životom.

Kao vesela, vedra i sretna žena, Edina se prije četiri godine suočila sa najvećim životnim izazovom. Svoje teške dane odlučila je podijeliti sa drugim ljudima.

Knjigu je pisala dvije godine. Za to vrijeme uz sebe je imala  porodicu i mnoge prijatelje, koji su je ohrabrivali u njenoj borbi. Dugogodišnja prijateljica i ljekar Aida Ferizović opisuje je kao hrabru osobu.

Knjiga, kako kaže Edina, nosi poruku za bolesne, ali i zdrave. Njena želja je da bolesne dodatno ohrabri, ali i da sve  zdrave podsjeti da budu spremni na iskušenja koja nose život i svakodnevica.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING