DŽEMATSKI PČELINJAK

- Djeca džemata Malog Luga mogla su konrektno vidjeti korist od pčelinjaka na iftaru za najmlađe gdje su mogli probati i torte koje se pravljene s medom.

  • AUTOR: Rasima Henić
  • 16.06.2017 - 12:07
  • 1366

BIHAĆ, 16.juna - Da se mektebska nastava može  obogatiti i neuobičajenim sadržajima primjer je u džematu Mali Lug u Bihaću. Na incijativu mujezina u ovoj džamiji Elvira Šehića koji je i pčelar, na području Grabeža podignut je džematski pčelinjak, u kojem će polaznici mekteba naučiti više o samim pčelama i proizvodnji meda. Pored tog sav prikupljeni med, će se uz podjelu džematlijama slabijeg imovinskog stanja biti i  namijenjen prodaji iz čega će se finasirati drugi projekti ovog džemata.

Oko 300 domaćinstava pripada džematu Mali Lug u Bihaću, a oko 70 djece  pohađa mektebsku nastavu. Efendija Aldin Adilović ovdje je u službi oko godinu dana a pored ostalih aktivnosti za djecu obuku  pčelinjaku smatra  izuzetnom.

Veliki dio posla  oko pčelinjaka  uz ostale džematlije odradio je predsjednik bihaćkog udruženja pčelara Elvir Šehić

Sama djeca koja rado dolaze na mekteb pokazala su i veliki interes za pčelarstvo.

Djeca džemata Malog Luga  mogla su konrektno vidjeti korist od pčelinjaka na iftaru za najmlađe gdje su mogli probati i torte koje se pravljene s  medom.

Da je rad s djecom u ovom džematu u prvom planu pokazuje i to što u džematu iz godine u nagradjuju najmlađe džematlije koje isposte cijeli Ramazan.

Mali Lug, sa svojom prekrasnom džamijom primjer je zajednice u kojoj se složnim radom  svih unapređuje kvaliteta života te s novim aktivnostima modernizira odvijanje  vjerske pouke što privlači sve više djece  tokom cijele godine a posebno u ovom mubarek mjesecu.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING