DŽANAN MUSA ZVANIČNO NAJBOLJI MLADI IGRAČ ABA LIGE

- Košarkaš Cedevite i reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa proglašen je najboljim mladim igračem regionalne ABA lige. Musa je ovu nagradu dobio po izboru trenera, navijača i komisije ABA lige, a ova informaija objavljena je na zvaničnoj stranici ABA lige. Sjajni Musa imao je čak 64 posto glasova, a iza njega je sa 16 posto glasova bio košarkaš Mege Bemax Goga Bitadze. Na trećem mjestu završio je Aleksa Radanov, košarkaš FMP-a koji je na kraju imao šest posto glasova. Musa je i od trenera imao najviše glasova, kao i u javnom glasanju gdje navijači subjektivno biraju najboljeg mladog igrača. Ove sezone Musa u ABA ligi postiže 13,6 poena. Džanan Musa se već mjesecima spominje kao jedan od igrača koji će biti dobro rangiran na sljedećem NBA draftu, a prema nekim izvorima, on bi svoju karijeru mogao nastaviti u Portlandu.

  • AUTOR: klix.ba
  • 13.03.2018 - 13:19
  • 452

Košarkaš Cedevite i reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa proglašen je najboljim mladim igračem regionalne ABA lige.

Musa je ovu nagradu dobio po izboru trenera, navijača i komisije ABA lige, a ova informaija objavljena je na zvaničnoj stranici ABA lige.

Sjajni Musa imao je čak 64 posto glasova, a iza njega je sa 16 posto glasova bio košarkaš Mege Bemax Goga Bitadze. Na trećem mjestu završio je Aleksa Radanov, košarkaš FMP-a koji je na kraju imao šest posto glasova.

Musa je i od trenera imao najviše glasova, kao i u javnom glasanju gdje navijači subjektivno biraju najboljeg mladog igrača. Ove sezone Musa u ABA ligi postiže 13,6 poena.

Džanan Musa se već mjesecima spominje kao jedan od igrača koji će biti dobro rangiran na sljedećem NBA draftu, a prema nekim izvorima, on bi svoju karijeru mogao nastaviti u Portlandu.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING