DVV INTERNATIONAL I KANTONALNO MINISTARSTVO OBRAZOVANJA U NOVIM PROJEKTIMA SARADNJE

- Predstavnici DVV Internationala njemačkog instituta za obrazovanje odraslih sastali su se danas u Bihaću s kantonalnim ministrom obrazovanja Damirom Omerdićem. Razgovaralo se o dosadašnjoj saradnji ali i novim projektima koji će doprinijeti kvalitetnijem praćenju i transparetnosti u formalnom obrazovanju odraslih

  • AUTOR: rtvusk
  • 31.01.2019 - 18:29
  • 599

USK, 31. januara - Unsko sanski jedan je od četiri kantona u FBIH u kojima će uz financijsku i stručnu pomoć DVV-a biti uveden softver u resorno ministarstvo ali i kod svih javnih provajdera koji nude formalno obrazovanje odraslih. Cilj projekta je poboljšanje kvaliteta praćenja i kontrole procesa obrazovanja.

Kantonalni ministar obrazovanja Damir Omerdić istaknuo je da već niz godina ministarstvo ima uspješnu saradnju s DVV-om te da je zadovoljan sa svim što je do sada postignuto u segmentu obrazovanja odraslih na području kantona.

Vrijedi podsjetiti, na području USK-a DVV je u proteklih nekoliko godina relizirao niz edukativnih aktivnosti poput obuka za obrazovanje odraslih te obuka za rukovodioce obrazovnih ustanova. Prioritet u daljnjem radu biti će Implementacija novog Zakona o obrazovanju odraslih. Podsjećamo, 2014-e godine na državnom nivou doneseni su prinicipi i standardi obrazovanja odraslih s kojima moraju biti usaglašeni svi zakoni na nižim nivoima. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING