DRŽAVNI MINISTAR SIGURNOSTI DRAGAN MEKTIĆ SUTRA U RADNOJ POSJETI USK

- Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić sutra će posjetiti USK-a. Planiran je razgovor s predstavnicima vlasti oko zbrinjavanja migranata na ovom području. Vijeće ministara BiH jučer je iskazalo je podršku najavljenoj posjeti ministra te istaknulo da je potrebno ubrzati aktivnosti za otvaranje Agrokomerca za smještaj velikog broja migranata iz Bihaća. Istovremeno se razmatra mogućnost otvaranja i dodatne lokacije na ovom području uz finansijsku pomoć međunarodne zajednice, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. Premijer kantona Husein Rošić očekuje da bi dolazak ministra Mektića trebao rezultirati konkretnim rješenjima, a istom se nada i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić

  • AUTOR: rtvusk
  • 04.07.2018 - 16:53
  • 510

USK, 4. jula - Državni ministar sigurnosti sutra dolazi u Bihać, grad u kojem se nalazi oko 3.000 migranata. Njihov broj svakodnevno raste, a time i brojni problemi  uzrokovani  njihovim prisustvom, posebno u sigurnosnom smislu.

Unazad skoro tri mjeseca kantonalne i lokalne vlasti, pogotovo Crveni križ, brinu o njihovom smještaju, ishrani i medicinskoj brizi. Obećanja o pomoći s državnog nivoa uglavnom su ostala na riječima. Od djela dosad ništa nismo vidjeli. Ovdašnji zvaničnici smatraju da u zbrinjavanju migranata podjednako trebaju učestvovati oba entiteta. U tom pravce, izjave minsitra Mektića, smatraju nekorektnim.

Kako nam je kazao premijer USK Husein Rošić, ne može se više čekati da se pronađu nekakva rješenja koja podrazumijevaju samo prostor FBiH. "NE" ovakvoj situaciji nedavno su rekli i bihaćki vijećnici na čelu sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem. Javno su poručili da u petak dolaze u Sarajevo kako bi  pronašli rješenja za migrante. U međuvremenu, dolazak Mektića u Bihać mogao bi odgoditi njihov put u glavni grad BiH.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING