DRUGOG SEPTEMBRA ZAPOSLENI U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA USK STUPAJU U GENERALNI ŠTRAJK

- Razlog stupanja u štrajk, kako smatraju u sindikatu, jeste kršenje kolektivnih ugovora potpisanih između ovih sindikata i kantonalnog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta u decembru 2017. godine.

  • AUTOR: rtvusk
  • 26.06.2019 - 15:49
  • 1177

BIHAĆ, 26. juna - Drugog septembra zaposleni u osnovnim i srednjim školama Unsko-anskog kantona stupaju u generalni štrajk. Odluka je to rukovodstva kantonalnih odbora sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja te srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture.

Kako je pojašnjeno, razlog stupanja u štrajk je kršenje kolektivnih ugovora potpisanih između ovih sindikata i kantonalnog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta u decembru 2017. godine. Kako kaže Samir Fajić, predsjednik Kantonalnog odbora Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture, na ovaj korak su se odlučili nakon protesta i neuspjelih dogovora s Vladom USK-a i neispunjenih obećanja, te protesta održanih u ponedjeljak.

U Ministarstvu obrazovanja, gdje smo pokušali dobiti stav o najavi generalnog štrajka, niko nam nije mogao prokomentarisati najavljeni štrajk jer su i ministar i njegovi pomoćnici na godišnjem odmoru.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING