DRUGI DIO SKUPŠTINE U ZNAKU IZVJEŠTAJA O POSLOVANJU

- Poslijepodnevni dio jučer održane sjednice Skupštine USK-a u potpunosti je bio u znaku izvještaja o poslovanju kantonalnih ustanova u prošloj godini.Prezentirano je petnaest izvještaja , a među njima dominirali su materijali o radu domova zdravlja i Opće bolnice u Sanskom Mostu

  • AUTOR: rtvusk
  • 11.09.2019 - 14:12
  • 235

BIHAĆ, 11. septembra - Tek rijetki od njih dobili su podršku zastupnika, iako su svi  2018. -u  završili pozitivnim finansijskim rezultatom. Potrebnu većinu glasova dobila su dva, konkretno domovi zdravlja u Cazinu i Bosanskoj Krupi na čijem su čelu i danas direktori koji su ove ustanove vodili u razmatranom periodu.

Podršku nije dobio ni izvještaj Kantonalne uprave civilne zaštite, Kantonalnog pravobranilaštva, Komisije za koncesije i ŠPD Unsko sasnke šume.Nije prihvaćen ni Izvještaj o realizaciji novčanih kabtonalnih i federalnih podrški za primarnu poljoprivrednu proizvodnju. Razmatrajući poslovanje kantonalnih medija, pozitivnu ocjenu dobile su Unsko sasnke novine, dok izvještaj RTV USK u 2018. nije zadovoljio.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING