INFO

  • KORONAVIRUS SE ŠIRI U HRVATSKOJ: POTVRĐEN DRUGI SLUČAJ
  • KOMŠIĆ, IZETBEGOVIĆ I RADONČIĆ DANAS O AKTUELNOJ POLITIČKOJ SITUACIJI U BIH
  • GRANIČNI PRIJELAZ IZAČIĆ: GP BiH PROVODI POJAČANE MJERE NADZORA PUTNIKA
  • IZETBEGOVIĆ, KOMŠIĆ, RADONČIĆ: OVE TRI STRANKE NEĆE PRISTATI NA UCJENE
  • OBILJEŽAVANJE DANA NEZAVISNOSTI BIH U 25 GRADOVA EVROPSKE UNIJE
  • DNEVNO U BIH PRISTIGNE OKO 120 ILEGALNIH MIGRANATA
  • IZ DOBOJA ENTITETSKI PREMIJERI PORUČILI: SITUACIJA SA KORONAVIRUSOM SE MOŽE KONTROLISATI
  • U SVJETLU POLITIČKE KRIZE U BIH NEVLADINE ORGANIZACIJE USK-A ORGANIZOVALE SESIJU
  • POČINJE KORIZMA, PRIPRAVA ZA PROSLAVU USKRSA
  • ŠTA DONOSI NOVI NJEMAČKI ZAKON O USELJEVANJU STRUČNOG KADRA

DRUGI DAN KONFERENCIJE PIT KRAJINA 2019 POČEO OMLADINSKIM FORUMOM

- Regionalna poslovno stručna konferencija PIT Krajina 2019, koja se održava u Cazinu, danas je posvećena mladima. PIT Omladinski forum okupio je veliki broj mladih iz Cazina, posebno učenika srednjih tehničkih škola, koji prate predavanja o temi; Zašto odabrati karijeru u tehničkim naukama (STEM)

DRUGI DAN KONFERENCIJE PIT KRAJINA 2019 POČEO OMLADINSKIM FORUMOM

CAZIN, 21. juna - „Od praktične obuke do zaposlenja“, naslov je teme o kojoj govori Seudin Softić iz kompanije Autotech iz slovenskog Velenja. Maja Hadžiselimović iz Augsburga (Njemačka) govoriće o temi „Budućnost robotike i zašto baš tu odabrati karijeru“, a predstavlja kompaniju MRK Systems Gmbh, dok će Haris Palalija (BIT Alliance, BiH) učesnicima foruma predstaviti IT industriju kao posebnu šansu za mlade u BiH. Posebno zanimljivo predavanje očekuje se na temi „3D modeliranje, simulacije i 3D printanje“ koje će predstaviti Dr. Adis Muminović, CGP Design Team Sarajevo.

Učesnike Omladinskog foruma na otvaranju je pozdravio Sandi Salkić, savjetnik gradonačelnika Cazina, koji ih je uz dobrodošlicu, pozvao da se za svaki vid pomoći i podrške u stvaranju ili realizaciji vlastitih poslovnih ideja obrate svojoj lokalnoj zajednici. U proteklih godinu dana na području Grada Cazina podržano je pokretanje 24 biznisa čiji su inicijatori i nosioci isključivo mladi, a kako je istaknuto u narednom periodu se očekuje znatno više sličnih projekata.

Omladinski forum završava se u popodnevnim satima kada će se s učesnicima susresti i gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević, a suorganizator PIT konferencije kompanija Targer E&C dodijeliće im i potvrde o učešću na poslovnom forumu „Zašto odabrati karijeru u tehničkim naukama (STEM)“.

 

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING