INFO

  • ČAVARA: TEŠKO ĆE SE STEĆI UVJETI ZA ODRŽAVANJE LOKALNIH IZBORA
  • KRIZNI ŠTAB ZA PRAĆENJE KORONAVIRUSA - PRESJEK TRENUTNOG STANJA U UNSKO – SANSKOM KANTONU
  • HRVATSKA NA KORAK DO GRADNJE ODLAGALIŠTA NUKLEARNOG OTPADA
  • U BANJOJ LUCI U PETAK UJUTRO OPĆA ZABRANA KRETANJA ZA MLAĐE OD 65 GODINA
  • IZ BIHAĆA ZA SARAJEVO POSLANA NOVA 34 UZORKA
  • MMF ZA BIH SPREMIO 165 MILIONA EURA, PRIORITET ZDRAVSTVO I EKONOMIJA
  • PRIVREMENO ZATVARANJE POGRANIČNIH PRIJELAZA IZMEĐU HRVATSKE I BOSNE I HERCEGOVINE
  • VRIJEME DANAS: PRETEŽNO OBLAČNO, NA PODRUČJU KRAJINE SUNČANO
  • ZBOG KORONAVIRUSA U AUSTRIJI 200 HILJADA LJUDI OSTALO BEZ POSLA
  • POČELA GRADNJA GRANIČNOG PRIJELAZA SA SRBIJOM KOD BRATUNCA

DRAGAN MEKTIĆ: NEĆU SE POVUĆI IZ SAVJETA MINISTARA BIH

- Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić kaže da ne zna da li je premijer Republike Srpske Radovan Višković mislio na njega, kad je na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine rekao da zbog jednog čovjeka nema dogovora sa SDS-om oko izlaska srpskih predstavnika iz Savjeta ministara, ali da ako je Višković mislio na njega - onda je u pravu...

DRAGAN MEKTIĆ: NEĆU SE POVUĆI IZ SAVJETA MINISTARA BIH

SARAJEVO, 19. septembra - Komentarišući za Insajder Viškovićeve tvrdnje prema kojima je, navodno, lider SDS-a Mirko Šarović na prijedlog SNSD-a o povlačenju srpskih ministara iz Sarajeva rekao da "to neće moći, jer jedan sigurno neće pristati na to", Mektić kaže da je tačno to da se žestoko protivi izlasku srpskih predstavnika iz Savjeta ministara BiH.

Komentarišući za Insajder Viškovićeve tvrdnje prema kojima je, navodno, lider SDS-a Mirko Šarović na prijedlog SNSD-a o povlačenju srpskih ministara iz Sarajeva rekao da "to neće moći, jer jedan sigurno neće pristati na to", Mektić kaže da je tačno to da se žestoko protivi izlasku srpskih predstavnika iz Savjeta ministara BiH.

"Još jednom ponavljam ono što je svima već dobro poznato, a to je da bi u slučaju da srpski ministri napuste rad u Savjetu ministara na njihovo mjesto došli zamjenici iz HDZ-a. Još u vrijeme kad je Miroslav Lajčak bio visoki predstavnik nametnut je pravilnik kojim je to regulisano. Šta to SNSD hoće? Da srpski ministri napuste Savjet ministara, kako bi na njihova mjesta došli zamjenici iz HDZ-a? Srpski ministri moraju stalno da budu prisutni u Savjetu ministara, jer bi u protivnom tamo mogle da se donose odluke bez naše saglasnosti. Ko bi, recimo, tada mogao da zaustavi usvajanje i slanje ANP-a ako ministara iz Republike Srpske nema u Savjetu ministara" - pita Mektić.

On dodaje da nema ništa protiv toga da se novi Savjet ministara formira što prije i da u njemu sjede ministri iz SNSD-a, ali da sigurno neće pristati na to da zbog, kako kaže, gramzivosti SNSD-a za foteljama u Sarajevu sadašnji srpski ministri u tom tijelu ugroze interese Republike Srpske.

- U SNSD-u jedva čekaju da zasjednu u fotelje u Sarajevu i da se dograbe resursa gdje vjeruju da još ima novca. Neka oni formiraju vlast sa SDA i HDZ-om što prije! Niko im u tome ne smeta niti im brani. Međutim, nikad im neću pomoći da to rade nauštrb interesa Republike Srpske. Ne znam da li je Višković mislio na mene, kad je rekao da zbog jednog čovjeka nema dogovora o izlasku srpskih ministara iz Savjeta ministara BiH, ali ako je tako mislio - to je tačno - kaže Mektić u izjavi Insajderu.

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING