DOVOLJNO JE KAZATI: JASMIN KULENOVIĆ - HAVARIJA

- Dvadeset četvrtu godinu zaredom, članovi porodice, prijatelji, ratni saborci, te predstavnici vlasti, polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na mezarju Humci, prisjetili su se ratnog puta komandanta Jasmina Kulenovića - Havarije. Ovaj hrabri borac i starješina izgubio je život na današnji dan 1995. godine na velikokladuškom dijelu ratišta u borbama sa paravojnim formacijama Fikreta Abdića. Bio je komandir Pete izviđačko diverzantske čete „Havarija“, ali i komandant bataljona 501. Slavne brigade

  • AUTOR: rtvusk
  • 10.01.2019 - 17:21
  • 671

BIHAĆ, 10. januara – Jasminovi ratni saborci ističu kako se radilo o velikom čovjeku i patrioti, koji je bio neumoran u obavezama u tadašnjoj organizaciji odbrane.

Iza sebe je imao mnoge dobijene bitke, međutim nadomak slobode izgubio je život u području Podzvizda kod Velike Kladuše, na današnji dan prije 24 godine.

Prilikom polaganja cvijeća i učenja Fatihe, kazano je da se radilo o hrabrom borcu i starješini, koji je u svaku bitku išao uspravno i hrabro i na taj način ispoljavao svoju odlučnost u borbama za konačnu pobjedu.

Četa koja je nosila njegov nadimak, učestvovala je u svim većim borbama u zoni odgovornosti Petog korpusa. Dobitnik je Zlatnog ljiljana, a  posthumno je proizveden u čin majora Armije BiH.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING