DONACIJA IZ U BIH OD 30.000 KM OMOGUĆILA "MERHAMETU" PRIPREMU 8.200 OBROKA ZA MIGRANTE

- Zbog velikog migrantskog vala u USK, Regionalni odbor "Merhameta" Bihać je od ukupne donacije Islamske zajednice u BiH dobio 25.000 KM, od čega je pripremio 6.500 obroka koje je svakodnevno dijelio migrantima

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 14.07.2019 - 10:23
  • 165

SARAJEVO, 14. jula  - Donacija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini od 30.000 konvertibilnih maraka (KM) omogućila je Muslimanskom dobrotvornom društvu "Merhamet" pripremu i podjelu 8.200 obroka za migrante u Unsko-sanskom kantonu (USK), prije svega onima koji su smješteni na Vučjaku, kao i migrantima koji su ne našli na proputovanju kroz Tuzlu. 

Zbog velikog migrantskog vala u USK, Regionalni odbor "Merhameta" Bihać je od ukupne donacije Islamske zajednice u BiH dobio 25.000 KM, od čega je pripremio 6.500 obroka koje je svakodnevno dijelio migrantima. 

Istovremeno, Regionalnom odboru "Merhameta" Tuzla preraspoređeno 5.000 KM, što je omogućilo pripremu i podjelu oko 1.700 obroka. 

"Počastvovani smo što je Islamska zajednica i ovoga puta ukazala povjerenje 'Merhametu' i što smo opet zajedno pomogli migrantima koji su svoje privremeno utočište našli u našoj zemlji. Značajna pomoć Islamske zajednice od 30.000 KM omogućila je 'Merhametu' da obezbijedi hranu za sirijske izbjeglice i migrante. Na taj način, Islamska zajednice u BiH i 'Merhamet' su zajedno nastojali da migrantima i izbjeglicama koliko-toliko olakšamo život. Zahvaljujem se Islamskoj zajednici na povjerenju i raduje nas što je naša saradnja svakim danom sve tješnja i jača", izjavio je predsjednika te organizacije Kenan Vrbanjac.

Krajem maja je u Sarajevu potpisan ugovor o donaciji finansijske pomoći u iznosu od 30.000 KM, koju je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini uručila humanitarnoj organizaciji "Merhamet" za ishranu izbjeglica i migranata koji se nalaze u BiH. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING