INFO

  • KORONAVIRUS POTVRĐEN ZA DEVET OSOBA U TUZLI I SEDAM U HERCEGOVINI, UKUPNO 323 U BIH
  • NOVALIĆ: POČINJE SISTEMATSKA DEZINFEKCIJA FEDERACIJE BIH, KREĆE IZ KONJICA
  • VRIJEME: DANAS SUNČANO, SUTRA SUSNJEŽICA I SNIJEG
  • KINA PROGLASILA KRAJ EPIDEMIJE KORONAVIRUSA
  • NOVE NAREDBE KANTONALNOG ŠTABA CIVILNE ZAŠTITE UNSKO-SANSKOG KANTONA
  • FB GRUPA “SRCE ZA KRAJINU” PRIKUPILA 25.000 EURA ZA BIHAĆKU BOLNICU
  • NA PODRUČJU USK NEMA NOVOOBOLJELIH OD KORONAVIRUSA

DOMAĆA BOROVNICA U SOKOVIMA I DRUGIM DOMAĆIM PROIZVODIMA

- U poljoprivredi postoji veliki broj proizvođača koji nisu gubili vrijeme čekajući usvajanje različitih zakona i strategija već su odlučili da sami krenu u pokretanje vlastitog posla u ovom sektoru. Jedan od svijetlih primjera je porodica Nusreta Sušića iz okolice Bihaća, koja je vlastitim radom i odricanjem u protekle tri godine razvila uspješan posao u uzgoju i preradi borovnice. Svojim proizvodima već su prepoznatljivi na domaćem tržištu

DOMAĆA BOROVNICA U SOKOVIMA I DRUGIM DOMAĆIM PROIZVODIMA

BIHAĆ, 10. oktobra - Počeci su bili teški, ali uprkos tome sami su za tri godine na parceli nešto većoj od dva hektara uspješno uzgojili kvalitetnu borovnicu,  ističe Nusret.

Sušići su izgradili dobro poljoprivredno gospodarstvo i dobre uvjete da sve ono što proizvedu da i prodaju na sajmovima i kućnom pragu. Cijene svoje kupce koji prednost daju zdravim domaćim proizvodima i na taj način  pružaju im priliku za uspješnu proizvodnju.    

U ovu uspješnu priču u koju je uloženo znanje, rad i trud, nedavno se uvjerio i federalni ministar poljoprivrede Šemsudin Dedić.

Rad na otvorenom, pod vedrim nebom u poljoprivredi dosta je neizvjesan i težak. S toga je Sušićima zadovoljstvo vidjeti plodove svoga rada. Neki su vidljivi odmah kad ih ubiru na plantaži, a neki kasnije, kad se konzumiraju u domaćim sokovima ili đemovima.

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING