DOM ZDRAVLJA VELIKA KLADUŠA GRADI DJEČIJI ODJEL

- Krajem decembra očekuje se svečano otvorenje ovog odjela, kako bi već početkom naredne godine bio na usluzi najmađim građanima Velike Kladuše

Krajem decembra očekuje se svečano otvorenje
  • AUTOR: rtvusk
  • 04.12.2018 - 14:49
  • 750

VELIKA KLADUŠA, 4. decembra - „Biram da budem dobar“ naziv je projekta koji je pokrenut od strane uposlenika i menadžmenta Doma zdravlja Velika Kladuša. Radi se o sanaciji nekadašnjeg Odjela za porodilje, koji  će u skorije vrijeme služiti kao Dječiji odjel. 

Sanaciju prostorija rade vlastitim sredstavima, te donacijama velikokladuških poduzetnika i građana. Krajem decembra očekuje se i svečano otvorenje ovog odjela, kako bi već početkom naredne godine bio na usluzi najmađim građanima Velike Kladuše.

Služba za zdravstvenu zaštitu djece je trenutno smještena na dvije lokacije unutar Doma zdravlja. Prostorije su improvizovane, ali su u funkciji niz godina.

"Ovo je prilika da velikokladuški mališani od najranije dobi, uzimajući u obzir i školarce, imaju ugodan i savremen ambijent u kojem će im se pružati zdravstvena zaštita", kaže pedijatar Azra Kudić-Keserović.

Implementacija projekta, kako navodi direktor Doma zdravlja Senad Okanović, prati standarde i normative, tako da će prostor u potpunosti biti iskorišten i prilagođen populaciji.

Oduševljen je donacijom i podrškom privrednika Velike Kladuše, što je još jedna je potvrda da građani žele bolju budućnost svojoj djeci, kaže Omanović.  


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING