DOK TRAJE ISTRAGA UZROKA STRAVIČNE SAOBRAĆAJNE NESREĆE

- Detalji tragedije kod Sarajeva: Automobil pao u provaliju duboku 210 metara

  • AUTOR: klix.ba
  • 15.04.2019 - 12:32
  • 218

SARAJEVO, 15. aprila - Obdukcija tijela četiri ženske osobe koje su stradale u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Sarajevo - Pale obavljena je jučer, a istražitelji PU Istočno Sarajevo pod nadzorom Okružnog tužilaštva još uvijek istražuju šta je uzrokovalo ovu tragičnu nesreću.

Izvlačenje tijela i automobila trajalo je dugo zbog nepristupačnog terena, a i zbog toga što su gorske službe spašavanja kontaktirane posljednje iako se zna da policijske agencije i vatrogasne brigade širom BiH nemaju potrebnu opremu za ovakvu vrstu operacija.

Kako saznajemo, u automobilu koji je sletio u provaliju, ostala su tijela vozačice i suvozačice, dok su tijela druge dvije ženske osobe bila u vodi u blizini vozila, jedno na drugom. 

Zbog toga se vizuelnom pretragom četvrto tijelo nije odmah uočilo i policijski službenici nisu znali, do dolaska ekipa gorskih službi spašavanja Jahorina, Foča, Sarajevo, Novi Grad Sarajevo i kluba Wolf iz Foče, da li je četvrta osoba uopće bila u vozilu u trenutku nesreće.

Ronioci spasilačkog kluba Wolf pronašli su druga dva tijela i izvadili ih iz vode, a uz pomoć svih ostalih ekipa izvučen je automobil u kojem su bila druga dva tijela. 

Udaljenost od ceste do rijeke u koju je automobil pao je oko 210 metara. Nesreća se dogodila oko 13 sati, a akcija izvlačenje tijela i automobila okončana je iza 20 sati.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING