DO SADA NAJBOLJA SEZONA U NACIONALNOM PARKU UNA

- Premda je još uvijek rano za konkretne brojke o posjetama, u Nacionalnom parku procjenjuju da su do danas prodali više od 65.000 karata

  • AUTOR: rtvusk
  • 10.08.2017 - 15:12
  • 590

BIHAĆ, 10. augusta - U ljepotama netaknute priorde i rijeke Une uživaju turisti iz svih zemalja svijeta. Nacionalni park prodao je blizu 70 hiljada ulaznica, a njegove destinacije, poput Štrbačkog buka, dnevno posjeti i do 1500 turista.

Ljetna sezona na prostoru USK, pogotovo  Bihaća ove je godine oborila sve rekorde. Premda je još uvijek rano za konkretne brojke o posjetama, u Nacionalnom parku procjenjuju da su do danas prodali više od 65.000 karata.Turistički radnici, ugostitelji i vlasnici rafting agencija zadovoljno trljaju ruke iočekujući nove goste.Najviše posjetilaca je iz arapskih zemalja, potom evropskih i zemalja regiona.

Jedna od najposjećenih destinacija turista je Štrbački buk.Ovo mjesto dnevno u prosjeku obiđe od 800 do 1500 posjetilaca. Netaknuta prioda, uređene šetnjice i  solidna gastronomska ponuda čini njihov boravak ugodnijim i sadržajnijim.

Već od ranog jutra u ljepotama Štrbačkog buka uživaju brojni, mahom turisti iz Emirata, Bahreina, Grčke, Slovenije, Holandije.Većina ih je prvi put ovdje, ali kažu sigurno će se vratiti.

Nakon šetnje većina proba tradicionalna jela, a posebno im se sviđa  sladoled s malinama. Uz ovu poslasticu, koju na svom štandu nudi obrtnica Adamela Šušnjar, mogu se naći brojne rukotvorine te pripravci od meda koji se i najviše kupuju.

Ukupan dojam turistima donekle kvari loša cestovna infratsruktura, ali  kada dođu na odredište nekoliko kilometara pređenih u prašini, zasjene jedinstveni vodopadi. Ako je suditi po ovogodišnjoj, iduća sezona bit će još bolja, a do tada bi se trebalo pozabaviti  putevima  i ponudom.

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING