DINO - PROFESOR, PEDAGOG, MUZIČAR, OSNIVAČ: OTIŠAO JE ČOVJEK KOJI JE ZAISTA ZNAO KAD JE POČETAK A KAD KRAJ...

- U Sali Kulturnog centra u Bihaću, danas je održana komemorativna sjednica povodom smrti penzionisanog prosvjetnog radnika, muzičara i muzičkog pedagoga Šemsudina Dine Toromanovića. Od njega su se oprostili porodica, prijatelji, kolege, učenici te članovi akademske i kulturne zajednice grada Bihaća

  • AUTOR: rtvusk
  • 18.06.2019 - 17:26
  • 1151

BIHAĆ, 18. juna - "Otišao je naš Dino Šemsudin Toromanović, naš brat, prijatelj i drug. Napustio je našu Planetu iznenada, tiho kao što je i živio. Zamakao za vrijeme zauvijek".

Ovim riječima, od profesora Dine, danas se oprostio njegov prijatelj i pjesnik Husein Dervišević. U svom govoru je kazao da je bio jedan od vodećih muzičkih pedagoga na našim prostorima te da je ovo ogroman gubitak za grad Bihać i njegove građane. Komemoracija je obavljena uz prisustvo velikog broja članova akademske zajednice, prijatelja, kolega, učenika i porodice.

"Dino, ovo si namjerno napravio...Poznavajući tebe, ti si odredio inače, kao u svemu, kad je početak a kad kraj", kazao je Dario Jurić, Dinin bivši učenik a kasnije i radni kolega.

"Brojne generacije će te zauvijek pamtiti, naročito one bihaćke muzičke zvijezde, koje su prepoznatljive i popularne i izvan ovih muzičkih prostora, a čiji si ti talenat uobiličio. Tvoji prvi muzički sastavi, medju kojima je najprepoznatljiviji čini mi se bio sastav „Dječaci sa Une“, najviše su obradovali bihaćku mladost", kazao je Safet Zulić.

Od uvaženog profesora i njegove gitare, koja ga je pratila na svim nastupima i druženjima, oprostio se i dugogodisnji prijatelj Hasan Kišmić. Penzionisani prosvjetni radnik, muzičar i pedagog ostaće upamćen i kao osnivač bihaćkih muzičkih grupa, horova i klapa, te dobitnik brojnih priznanja i nagrada.

Bio je između ostalog i muzički urednik u programu Radio Bihaća te iskreni prijatelj i saradnik RTV USK-a.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING