DIJASPORA, RAT I KRAJIŠNICI: PROMOVIRANO DRUGO PO REDU DJELO AUTORA JUSUFA BAJREKTAREVIĆA

- Djelo “Radi tebe” nova je knjiga autora Jusufa Bajrektarevića, koja govori o putu hrabrih Krajišnika koji su 90-tih godina napustili evropske zemlje i vratili se u svoje rodna mjesta u kojima je bjesnio rat. Druga je ovo knjiga Jusufa Bajrektarevića koju je izdao i prva promocija koju je odlučio održati u rodnom Cazinu, čime je zapravo otvoren serijal promocija u Unsko-sanskom kantonu i BiH...

  • AUTOR: rtvusk
  • 21.07.2019 - 16:37
  • 597

CAZIN, 21. jula - Nakon prve knjige „Interesi koji nas vežu u BiH“, svjetlo dana ugledala je i druga knjiga “Radi tebe”, autora Jusufa Bajrektarevića.

Ispovijesti su to 33 dobrovoljca koji su željom da brane svoju domovinu zamijenili sigurnost evropskih zemlja, te u ratnom vihoru došli braniti BiH i svoj narod. Među tim Krajišnicima je i sam autor knjige, koji je 1992. godine napustio radno mjesto u Austriji i vratio se u BiH,  stupajući u redove Armije BiH, dijeleći sudbinu svoga naroda. Ovom prigodom prisjetio se i riječi saborca Mirsada Odobašića, koji je kasnije poginuo tokom oslobađanja Bosanske Krupe, a koji je želeći dati vlastiti doprinos u borbi protiv agresije na BiH, predložio i ishodio da se Krajišnici vrate u svoju domovinu i stanu u borbene redove.

Kroz pisanu riječ, autor otkriva šta je Krajišnike motivisalo da napuste evropske zemlje i vrate se BiH, ali i kako je ljubav prema domovini i svome narod nadjačala strah za vlastiti život. Promociji je prisustvovao velik broj zvanica iz kulturnog i političkog života Grada Cazina i šire, a promotori knjige, bili su akademik Mujo Demirović, general Fikret Ćuskić i historičar Amel Redžić.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING