DETALJI AKCIJE FUP-A: BEGLUK OZNAČEN KAO VOĐA, 13 UHAPŠENIH, A JEDAN U HRVATSKOJ

- Trinaest osoba je jutros uhapšeno u akciji Orka koja se sprovodi širom entiteta FBiH, dok se jedna osoba nalazi na izdržavanju kazne u Hrvatskoj. Rahman Begluk je označen kao vođa kriminalne grupe koja se tereti za niz krađa, pljački i razbojništava

  • AUTOR: klix.ba
  • 12.09.2019 - 10:13
  • 214

BIH, 12. septembra - Begluk je hapšen zbog istih krivičnih djela i prije dvije godine u akciji "Shark", također u akciji Federalne uprave policije. On je bio osumnjičen za pljačkanje u tržnim centrima i drugim objektima na području Hercegovine.

On je i 2015. godine bio poznat nevesinjskoj policiji koja je tada dostavila Okružnom tužilaštvu u Trebinju izvještaj protiv dvije osobe iz Mostara i jedne osobe iz Konjica zbog sumnje da su ukrali razne predmete iz 17 objekata u selu Zijemlje na području opštine Istočni Mostar. Begluk i još dva muškarca su tada osumnjičeni za provale u 17 kuća.

Begluk je policiji bio poznat i po provala u trafostanice odakle je krao dalekovode od Livna do Trebinja.

Službenici FUP-a od jutros su pretresli 14 lokacija i pronašli oružje i eksploziv, a grupa se tereti za niz pljački u posljednjih pet godina.

Trenutno se vrše privođenja osumnjičen u policijske prostorije gdje će biti zavrsena kriminalistička obrada. Današnja akcija FUP-a smatra se najopsežnijom ove godine.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING