DANI SKENDERA KULENOVIĆA: MILENKU MIŠI MARIĆU NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO

- Riječ je o svestranom bh umjetniku, novinaru, piscu i pjesniku čija su djela dio bh. historije

  • AUTOR: rtvusk
  • 18.10.2018 - 18:29
  • 2516

BOSANSKI PETROVAC, 18. oktobra - Dodjelom književne nagrade „Skender Kulenović“ za životno djelo piscu Milenku Miši Mariću danas  je zavšena 20. književna manifestacija“ Dani Skendera Kulenovića“.

Radi se o jednoj od najznačajnjih književnih manifestacija u našoj zemlji koja je i ove godine okupila brojne ljubitelje Kulenovićevog lika i djela.  

Organizacioni odbor manifestacije “Dani Skendera Kulenovića“ bio je jednoglasan u odluci da se književna nagrada „Skender Kulenović“ za životno djelo dodijeli piscu Milenku Miši Mariću.  Riječ je o svestranom bh umjetniku, novinaru, piscu i pjesniku čija su djela dio bh. historije.

Dodjeli književne nagrade “Skender Kulenović” prethodilo je polaganje cvijeća pred bistu Skendera Kulenovića, velikog bh. književnika, te promocija knjige „Poetika soneta Skendera Kulenovića“, autorice profesorice Vildane Pečenković.

Ovogdišnji dani Skendera Kulenovića bili su u znaku 20. godišnjice održavanja manifestacije i 40 godina od smrti ovog barda krajške i  bh. književnosti.

Organizator manifestacije bilo je Društvo pisaca USK,  a pokrivitelji Vlada USK i Općina Bosanski Petrovac. Pokroviteljima su, uz  brojne ustanove kulture i pojedince, dodijeljene  zahvalnice za njegovanje tradicije očuvanja Skenderovog književnog djela.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING