DANAS ISTIČE ROK KOJI JE USK DAO SAVJETU MINISTARA BIH U VEZI SA MIGRANTSKOM KRIZOM

- Rok koji je premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić, zajedno sa predstavnicima gradova i opština USK-a, dao Savjetu ministara Bosne i Hercegovine, da odredi lokaciju na kojoj će biti smješteni migranti, ističe danas

  • AUTOR: BHRT, Agencije,
  • 10.08.2018 - 08:10
  • 394

USK, 10. augusta - Oni su 3. avgusta održali sastanak, na temu rješavanja migrantske krize, te su istakli da nije njihova dužnost da predlažu potencijalne lokacije, već je to dužnost države.

”Nećemo više govoriti o potencijalnim lokacijama. Ovo je zadatak države. Mi smo bili maksimalno konstruktivni, sad je na potezu Savjet ministara. Čuo sam se jutros sa predsjedavajućim Zvizdićem i upozorio sam ga da ukoliko ovaj problem neće biti riješen u roku, moraćemo da reagujemo na nivou kantona”, izjavio je tada premijer Rošić.

Prema riječima učesnika sastanka, pitanje lokacije izazvalo je brojne dezinformacije, koje su pojedinci počeli koristiti za potrebe političke kampanje.

Zvaničnici USK-a su istakli da će, kada je u pitanju rješavanje postojećih problema sa migrantima, sarađivati međusobno, bez obzira kojoj političkoj partiji pripadaju.

Rošić i predstavnici gradova i opština USK-a su izrazili nadu da će do danas, Ministarstvo sigurnosti BiH preduzeti konkretne mjere, kada je u pitanju privremena smještajna lokacija za migrante.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING