DAN ARMIJE BIH U USK: CENTRALNA SVEČANOST U BOSANSKOJ KRUPI

- U povodu obilježavanja 25. godišnjice od formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine i ove godine bit će priređen bogat program

  • AUTOR: rtvusk
  • 27.03.2017 - 13:58
  • 1138

BIHAĆ, 27. marta - Ministarstvo za boračka pitanja u Vladi USK-a, u saradnji sa predstavnicima boračkih populacija, ratnim komadantima i predstavnicima  Drugog pješadijskog puka  Oružanih snaga BiH, održalo je  drugu sjednicu Organizacionog odbora za obilježavanje  godišnjice formiranja Armije Republike BiH. Cilj okupljanja i rasprave  jeste organiziranje, pripremanje  i realizacija  obilježavanja 25.godišnjice  formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine.

U povodu obilježavanja 25. godišnjice od formiranja  Armije Republike Bosne i Hercegovine i ove godine bit će  priređen bogat program, dogovoreno je  tokom   sjednice  Organizacionog odbora manifestacije. Centralna svečanost na nivou Unsko-sanskog kantona, održat će se u Bosanskoj Krupi.

Obaveze i dužnosti  prisutnih su da upoznaju mlađe generacije sa nastankom i djelovanjem najveće vojne formacije u BiH. S tim u vezi, treba konstantno podsjećati na to kako je došlo do ideje o formiranju Armije R BiH pa do  realizacije zadataka koje je imala i bitaka koje je izvojevala. Na taj način očuvaće se prava i jedina istina o Armiji BiH i njenim borcima,  kazao je ovom prilikom  general Atif Dudaković. Centralna svečanost na državnom  nivou bit će držana  u Kasarni “Rajlovac”.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING