CRVENI KRIŽ ORGANIZIRAO RADIONICE ZA KVALITETNIJI I BOLJI RAD SA MIGRANTIMA

- U organizaciji Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, u Bihaću se danas i sutra održavaju radionice koje su namijenjene svim aktivistima koji se nalaze u lancu odgovornosti upravljanja migrantskom krizom. Cilj je da se ojačaju kapaciteti strukture Crvenog križa i ljudske kapacitete kako bi se što bolje pripremili za odgovor na moguće katastrofe uzrokovane utjecajem različitih faktora

  • AUTOR: rtvusk
  • 22.05.2019 - 18:34
  • 336

BIHAĆ, 22. maja - Radionicama prisustvuju aktivisti entitetskih organizacija Crvenog križa i Društva crvenog križa Bosne i Hercegovine, zajedno sa predstavnicima mobilnih timova koji se nalaze u fazi formiranja s ciljem pomoći migrantima koji se nalaze u tranzitu kroz našu zemlju. Kroz aktivnosti planirane u okviru dvodnevnih radionica, organizatori će zajedno sa učesnicima napraviti presijek potreba za naredni period kako bi migrantima koji se nalaze u migracionim centrima, ali i onima koji se nalaze na ruti kroz Bosnu i Hercegovinu.

Pored velikog značaja i uloge koju je Crveni križ odigrao kada je migrantska kriza u pitanju, velike zasluge pripadaju građanima i vlastima Unsko-sanskog kantona. Iz Crvenog križa ističu kako očekuju da kantonalne i federalne vlasti u narednom periodu, obrate više pažnje na potrebe koje ova organizacija ima u kontekstu migrantske krize.

Iz Crvenog križa također ističu kako bi najave i prognoze za naredni period, kada je migrantska kriza u pitanju, trebale još više da uozbilje Crveni križ i sve ostale institucije države, kako bi se što kvalitetnije odgovorilo tom zadatku.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING