CRNADAK U BEČU: BIH PROTIV IZGRADNJE NUKLEARNOG ODLAGALIŠTA NA TRGOVSKOJ GORI

- Crnadak i delegacija BiH otputovali su u Beč kako bi u najvišem resornom tijelu pod okriljem Ujedinjenih nacija skrenuli pažnju na najavu Republike Hrvatske o skladištenju otpada iz nuklearne elektrane Krško na samoj granici sa BiH, u blizini opštine Novi Grad.

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 18.09.2019 - 11:47
  • 98

SARAJEVO, 18.septembra - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak predvodi delegaciju BiH koja danas učestvuje u radu 53. generalne konferencije Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) u Beču, javlja Anadolu Agency (AA). 

Tokom konferencije, ministar Crnadak će se sastati sa vršiocem dužnosti generalnog direktora Međunarodne agencije za nuklearnu energiju Kornelom Ferutom.

   Crnadak i delegacija BiH otputovali su u Beč kako bi u najvišem resornom tijelu pod okriljem Ujedinjenih nacija skrenuli pažnju na najavu Republike Hrvatske o skladištenju otpada iz nuklearne elektrane Krško na samoj granici sa BiH, u blizini opštine Novi Grad.

Prema procjenama, najavljeno odlaganje radioaktivnog otpada direktno bi ugrozilo nekoliko stotina hiljada ljudi u devet opština u slivu rijeke Une.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING