CRNADAK SA ŠEFOM MISIJE IOM-A U BIH: SVI NIVOI VLASTI TREBAJU PRONAĆI RJEŠENJE ZA MIGRANTE

- Van der Auweraert upoznao je ministra Crnatka s aktuelnom situacijom u vezi migranata i izbjeglicama u BiH, s fokusom djelovanja ključnih aktera na terenu koji se tiču smještaja i uslova boravka migranata

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 25.10.2018 - 14:13
  • 338

SARAJEVO, 25.oktobra - Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH, sastao se danas s Peterom Van der Auweraertom, šefom Misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH i subregionalnim koordinatorom za Zapadni Balkan, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na sastanku je razgovarano o stanju u oblasti migracija u BiH. Crnadak je naglasio da svi nivoi vlasti treba da zajednički nađu rješenje za probleme u vezi sa smještajem migranata koji se nalaze u BiH. Zahvalio se IOM-u na angažmanu i pomoći institucijama BiH vezano za prevazilaženje situacije s kojom se BiH suočava oko migranata.

Van der Auweraert upoznao je ministra Crnatka ss aktuelnom situacijom u vezi s migrantima i izbjeglicama u BiH, s fokusom djelovanja ključnih aktera na terenu koji se tiču smještaja i uslova boravka migranata.

Šef Misije IOM-a u BiH pozvao je Crnatka na Međuvladinu konferenciju u Marakešu 10. decembra 2018. godine na kojoj se očekuje usvajanje "Globalnog kompakta za uređene i sigurne migracije", sporazuma koji obuhvata sve dimenzije međunarodne migracije, usaglašenog od strane članica Ujedinjenih nacija.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING