CRNADAK POTVRDIO ONO ŠTO VEĆ ZNAJU I PTICE NA GRANI

- Srpski ministri opet skidaju Godišnji nacionalni program s dnevnog reda Vijeća ministara

  • AUTOR: klix.ba
  • 09.03.2019 - 17:01
  • 140

SARAJEVO, 9. marta - Iako je po dnevnom redu 168. sjednice Vijeća ministara BiH zakazanoj za ponedjeljak predviđeno da se pod tačkom "tekuća pitanja" razmatra Nacrt godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godine, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak (PDP) kategoričan je da se to neće desiti.

Nacrt godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godine, koji predstavlja obavezu BiH na putu ka NATO-u, po peti put se stavlja na dnevni red sjednice Vijeća ministara a do sada je uvijek skidan sa dnevnog reda na zahtjev srpskih ministara. Tako će, po svemu sudeći, biti i ovaj put.

"ANP se neće razmatrati u ponedjeljak, jer nema nikakvog smisla da ovaj saziv Vijeća ministara odlučuje o 1. ANP-u, nakon što su SDA, HDZ i SNSD objavili da će sljedeće sedmice usvojiti zajedničke koalicione principe i formirati Vijeća ministara do kraja mjeseca. Oni su se očigledno nešto dogovorili, ili da aktiviraju MAP ili da ga odbace, šta god da je u pitanju neka oni to završe", kazao je Crnadak za Klix.ba.

Podsjetimo, predsjedavajući predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da će naredne sedmice biti održan sastanak SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH i postignut dogovor u vezi sa konstituisanjem Vijeća ministara.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING