CRNA GORA RASPISALA MEĐUNARODNU POTJERNICU ZA SVETOZAROM MAROVIĆEM

- Marović je osuđen na tri godine i devet mjeseci zatvora, jer je priznao da je bio na čelu kriminalne grupe koja je u projektima "Jaz", "TC Plaza", "Kopirajt", "Krapina", "VTE", "Bulevar" i "Prijevor" nanijela višemilionsku štetu budžetu opštine Budva

  • AUTOR: Anadolija/Nova sloboda
  • 16.05.2017 - 12:59
  • 186

PODGORICA, 16. maja(AA) - Za nekadašnjim predsjednikom Državne zajednice Srbija i Crna Gora i donedavno visokim funkcionerom Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozarom Marovićem raspisana je međunarodna Interpolova potjernica, zbog neodazivanja na izvršenje zatvorske kazne u Crnoj Gori. To je danas saopštio potpredsjednik Vlade i ministar pravde Crne Gore Zoran Pažin, javlja Anadolu Agency (AA).

„Procedura je jasna. Raspisana je međunarodna potjernica za Marovićem. To je sada stvar Interpola. Sve članice Interpola, polazeći od centralne evidencije ove organizacije koja se nalazi u Lionu, u prilici su da preuzmu potjernicu i po njoj postupe“, kazao je novinarima Pažin.

Svetozar Marović već duže vrijeme nalazi se u Beogradu, gdje je po riječima njegovog branjenika Zdravka Begovića, na liječenju.

Marović je osuđen na tri godine i devet mjeseci zatvora, jer je priznao da je bio na čelu kriminalne grupe koja je u projektima "Jaz", "TC Plaza", "Kopirajt", "Krapina", "VTE", "Bulevar" i "Prijevor" nanijela višemilionsku štetu budžetu opštine Budva.

Marović je sporazumnim priznanjem krivice pristao i da državi vrati oko milion eura i uplati sto hiljada eura novčane kazne.

Sin Svetozara Marovića, Miloš, osuđen je u Podgorici na godinu zatvora zbog malverzacija prilikom preprodaje opštinskog zemljišta u mjestu Prijevor iznad Jaza. Miloš se takođe nalazi u Beogradu, gdje je nedavno dobio državljanstvo Srbije.

 


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING