CRNA GORA: NJIH SEDAM "ĐETIĆA", A ONA JEDNA - PREDSJEDNIČKA

- Na današnjim predsjedničkim izborima za "predsjedničku fotelju", sedmim od uvođenja višestranačja u Crnoj Gori i trećim od obnove nezavisnosti, učestvuje sedam kandidata

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 15.04.2018 - 08:56
  • 519

PODGORICA /CRNA GORA, 15. aprila  - U Crnoj Gori danas se održavaju predsjednički izbori, na kojima građani ove zemlje biraju nasljednika odlazećeg predsjednika Filipa Vujanovića. U 7 sati otvorena su birališta za glasanje, ukupno 1.214 biračkih mjesta. Birališta će biti otvorena do 20 sati, a pravo glasa ima 532.599 građana.

Na današnjim predsjedničkim izborima, sedmim od uvođenja višestranačja u Crnoj Gori i trećim od obnove nezavisnosti, učestvuje sedam kandidata.

Prvi na listi je kandidat Prave Crne Gore Marko Milačić, a drugi Mladen Bojanić, kandidat opozicionih partija, Demokratskog fronta, Demokrata, Socijalističke narodne partije i Građanskog pokreta URA.

Kandidat Stranke pravde i pomirenja (SPP) Hazbija Kalač je na trećem mjestu na glasačkom lisiću, na četvrtom je privrednik Vasilije Miličković, a na petom Dobrilo Dedeić, predstavnik Srpske koalicije. Na šestom mjestu izborne liste je kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP), Draginja Vuksanović, a na sedmom kandidat Demokratske partije socijalista (DPS), Milo Đukanović.

Današnje izbore nadgleda preko stotinu stranih posmatrača OEBS-a, kao i više od hiljadu posmatrača Centra za monitoring i istraživanje (CEMI) i Centra za demokratsku tranziciju (CDT). 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING