CONNEXT OKUPIO DVIJE HILJADE KOMPANIJA

- FIPA predstavlja bh. projekte na privrednom skupu u Milanu

  • AUTOR: Press FIPA, agencije,
  • 10.02.2019 - 19:37
  • 205

MILANO, 10. februara - Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić sa suradnicima učestvuje u Milanu na  privrednom skupu Confindustria CONNEXT - prvom nacionalnom događaju industrijskog partnerstva u organizaciji Udruženja poslodavaca Italije. Na skupu učestvuje više od 2.000 kompanija iz Italije, Njemačke, jugoistočne Europe i sjeverne Afrike.

Cilj Connext-a je umrežavanje i povezivanje privrednika iz cijelog svijeta s ciljem uspostave investicijske i trgovinske suradnje. Kompanije posluju u različitim sektorima, od metalo-prerade, auto industrije, proizvodnje hrane i pića, energetike, okoliša, turizma i ugostititeljstva, proizvodnje namještaja, elektronike, itd.

Direktor Milinić je održao niz sastanaka s prisutnim kompanijama prvenstveno iz Italije i Njemačke kojima su predstavljenje investicijske mogućnosti BiH. Određeni broj kompanija je iskazao interes za poslovanjem u BiH s obzirom na profitabilne mogućnosti investiranja u odnosu na zemlje EU. Dogovoren je dolazak nekoliko kompanija kako bi se upoznali s potencijalima i posjetili moguće investicijske lokacije.

FIPA je imala izložbeni štand zajedno s Privrednom komorom FBiH i bh. privrednim društvima na kojima je distribuiran promotivni materijal o mogućnostima ulaganja.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING