ČLANOVI BIHAĆKE LOVAČKE ORGANIZACIJEU ZAHTJEVNIM AKTIVNOSTIMA ALI I NA OPREZU...

- U zadnje dvije godine prisutan je problem migranata koji se kreću rutama kroz šume predstavljajući potencijalnu opasnost kad je u toku lovna sezona. Svim lovcima zbog toga upućene su mjere opreza...

  • AUTOR: rtvusk
  • 21.08.2019 - 15:49
  • 222

BIHAĆ, 21. augusta - U lovačkoj organizaciji Bihać teku pripreme za održavanje skupštine lovačke organizacije. Sa svojim lovačkim sekcijama i grupama ima ukupno 1040 članova.

Osim lova na divljač tokom lovne sezone, jedan od važnih zadataka lovačke organizacije je i prehrana i zaštita divljači tokom cijele godine. U zadnje dvije godine prisutan je problem migranata koji se kreću rutama kroz šume predstavljajući potencionalnu opasnost kad je u toku lovna sezona. Svim lovcima zbog toga upućene su mjere opreza.

Adis Šušnjar, sekretar Udruženja lovačkih organizacija Bihać između ostalog navodi kako Lovačka organizacija Bihać trenutno ima 1040 redovnih članova. Raspolaže određenim lovno – uzgojno - tehničkim objektima, od toga je najvažniji objekat u Borićima, zatim lovačke kuće koje se nalaze u sklopu lovačkih sekcija. U proteklom periodu, kako kaže u pogledu zainteresiranosti lovaca, imali su 350 uplata za lov na srndaća, a odstrijeljeno je negdje oko 80-ak jedinki. U narednom periodu očekuje ih i lov na divlje svinje.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING