INFO

  • KORONAVIRUS POTVRĐEN ZA DEVET OSOBA U TUZLI I SEDAM U HERCEGOVINI, UKUPNO 323 U BIH
  • NOVALIĆ: POČINJE SISTEMATSKA DEZINFEKCIJA FEDERACIJE BIH, KREĆE IZ KONJICA
  • VRIJEME: DANAS SUNČANO, SUTRA SUSNJEŽICA I SNIJEG
  • KINA PROGLASILA KRAJ EPIDEMIJE KORONAVIRUSA
  • NOVE NAREDBE KANTONALNOG ŠTABA CIVILNE ZAŠTITE UNSKO-SANSKOG KANTONA
  • FB GRUPA “SRCE ZA KRAJINU” PRIKUPILA 25.000 EURA ZA BIHAĆKU BOLNICU
  • NA PODRUČJU USK NEMA NOVOOBOLJELIH OD KORONAVIRUSA

ČEKA NAS NEIZVJESNA TURISTIČKA SEZONA

- Kao i u ostalim zemljama regije i u BiH, zbog širenja koronavirusa, neizvjesna je turistička sezona. Na području USK-a dodatni problem predstavlja i migrantska kriza.

ČEKA NAS NEIZVJESNA TURISTIČKA SEZONA

BIHAĆ, 07. marta – Kada je u pitanju ovogodišnja turistička sezona, zaposleni u turizmu kažu  da, zbog aktuelnih dešavanja vezanih za koronavirus i migrantsku krizu, još nemaju sigurne procjene.  

Zadovoljni su sa dosadašnjim rezervacijama, kao i sa činjenicom da još uvijek nema masovnih otkazivanja. Vjeruju da će se situacija do početka sezone smiriti, te uveliko vrše pripreme kada su u pitanju radovi na uređenju smještajnih kapaciteta te osmišljavanju novih sadržaja.

I u Nacionalnom parku „Una“ su oprezni sa procjenama ljetne sezone. Zbog ukupnih prilika koje ozbiljno ugrožavaju sektor turizma biće, kažu, zadovoljni ukoliko se ispuni prošlogodišnji broj od 120.000 posjetilaca, koji je bio rekordan i koji je potvrdio ranija predviđana da će Nacionalni park postati generator razvoja privrede u Bihaću i USK-a.

Za razliku od prošlih godina turisti koji krenu do Štrbačkog buka, najatraktivnije lokacije Nacionalnog parka, biće posebno iznenađeni s obzirom da uskoro počinju radovi na asfaltiranju makadamskog puta.

Ovaj put je od osnivanja Nacionalnog parka bio jedina zamjerka od strane turista.  

 

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING