CAZIN - STRADAO MIGRANT ČIJI IDENTITET JOŠ NIJE UTVRĐEN

- U Donjoj Lučkoj na magistralnom putu Cazin- Velika Kladuša jučer u kasnim večernjim satima se desila saobraćajna nesreća u kojoj je učetsvovalo jedno putničko vozilo i pješak a koja je imala smrtni ishod

  • AUTOR: rtvusk
  • 22.08.2019 - 14:25
  • 337

CAZIN, 22. augusta -  Stradao je migrant čiji identitet još nije utvrđen  a istragu provodi Tužilaštvo. Od početka krize do danas smrtno je stradalo 18 migranata. Većina je preminula u nesretnim okolnostima, utapanjem ili u požaru, dok je u nekoliko slučajeva smrt nastupila povredama nanesenim hladnim oružjem ili se vodi kao sumnjiva.

Ovaj tužni podatak  očigledan je dokaz da je migrantska kriza u USK   kulminirala. Unatoč naporima  lokalnih i kantonalnih vlasti , crvenog križa i brojnih organizacija , stanje je iz dana u dan sve teže.  Država je i dalje inertna i do sada nije pokazala ozbiljnu namjeru da se  pozabavi rješavanjem  ovog rastućeg problema. Uprkos činjenici da je Granična policija BiH samo u posljednja tri mjereca spriječila  4.425  ilegalnih ulazaka u BiH,  , u zadnje dvije godine  preko istočne granice u našu zemlju ušlo je  skoro 40.000 migranata.  Većina njih završila je u USK.
 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING