CAZIN: "SREBRENA KRV" O GENOCIDU U SREBRENICI

- Predstava Bosanskog kulturnog centra iz Tuzle govori o sudbini dvojice braće, Nerminu i Kerimu, koji su prilikom pada Srebrenice pokušali krenuti ka slobodnoj teritoriji

  • AUTOR: rtvusk
  • 20.11.2018 - 11:52
  • 618

CAZIN, 20. novembra - Cazinjani su sinoć imali priliku vidjeti predstavu „Srebrena krv“ u izvedbi članova Bosanskog kulturnog centra iz Tuzle. Predstava tematizira genocid u Srebrenici, a govori o sudbini dvojice braće, Nerminu i Kerimu, koji su prilikom pada Srebrenice pokušali krenuti ka slobodnoj teritoriji.

U predstavi se govori i o prijeratnom životu u Srebrenici,  a na originalan i umjetnički način se prikazuje pad Srebrenice, zarobljavanje, maltretiranje jednog od braće, te suočavanje sa onim što nosi tragična budućnost koja je obilježena životom bez najmilijih i traganjem za njihovim kostima. „Srebreničku krv“ zajedno su stvarali Nedim Malkočević, režiser i jedan od najboljih glumaca mlađe generacije i Samir Karić, novinar, koji ujedno i glume u predstavi.

"Srebrena krv" od premijere 9. maja 2016. godine je najizvođenija predstava rađena u produkciji Bosanskog kulturnog centra, a na zahtjev majki Srebrenice izvedena je i u okviru zvaničnog programa obilježavanja genocida u Memorijalnom centru u Potočarima. Podržali su je Vlada i Muftijstvo tuzlansko i reisul-ulema Husen ef. Kavazović.    

Nedim i Samir predstavom su željeli dati svoj doprinos u podsjećanju na genocid. Njihova poruka je da se Srebrenice ne treba sjećati samo 11. jula.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING