CAZIN: IZLOŽBA FOTOGRAFIJA I PROMOCIJA KNJIGE DR. MUJE BEGIĆA

- Otvorena i izložba fotografija "Kad je vrijeme stalo", koja je dio naučno-istraživačkog projekta dokumentovanja zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava počinjenih na području Bosanske krajine

  • AUTOR: cazin.net
  • 12.01.2018 - 08:52
  • 273

CAZIN, 12. januara - U Kulturnom centru u Cazinu otvorena je izložba fotografija dr. Muje Begića pod nazivom "Kad je vrijeme stalo", nakon čega je održana i promocija njegove nove knjige "Genocid u Sanskom Mostu".

Izložba fotografija dio je naučno-istraživačkog projekta dokumentovanja zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava počinjenih na području Bosanske krajine, a prikazuje satove i druge osobne predmete pronađene u masovnim grobnicama uz žrtve. Izložba je zajednički projekt autora i Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu, a do sada je bila postavljena u Bihaću, Sarajevu, Zagrebu i Mostaru.

Najveći broj fotografija nastao je iz masovne grobnice Tomašica, ali i drugih širom Bosanske krajine.

Izložba u Cazinu je otvorena do 25. januara. Nakon otvaranja izložbe, održana je promocija osme knjige dr. Muje Begića "Genocid u Sanskom Mostu". Riječ je o naučnoistraživačkom radu koje predstavlja prvu sveobuhvatnu studiju o ratnim zločinima počinjenim u ovom gradu.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING