CAZIN: ORGANIZIRAN REGIONALNI SASTANAK NA TEMU ''UNAPREĐENJE KVALITETE ŽIVOTA DJECE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU''

- Članovi delegacije iz Kosova, Albanije, Armenije, i Gruzije posjetili su i insitucije i nevladine organizacije u Velikoj Kladuši, gdje je također razgovarano o problemima sa kojima se suočavaju djeca s teškoćama u razvoju u ovom dijelu USK-a

  • AUTOR: rtv cazin/arhiv
  • 13.06.2018 - 13:01
  • 130

CAZIN, 13. juna - Delegacija iz Kosova, Albanije, Armenije  i Gruzije , sačinjena  od predstavnika NVO  i insitucija koje se bave  promocijom unaprijeđenja kvalitete života djece s teškoćama u razvoju, ovih dana  boravi u USK-u. Njihov domaćin bio  je Centar za inkluzivne  prakse u Cazinu.  Cilj  posjete  je  razmjena  iskustava  i  dobrih praksi, iznalaženje  jedinstvenih  rješenja  za zajedničke  probleme i utvrđivanje  konkretnih prijedloga u  pravcu unapređenja kvalitete  života djece s teškoćama u razvoju na regionalnom nivou.

''Unapređenje kvalitete života djece s teškoćama u razvoju '', bila je tema  regionalnog sastanka  održanog    u Centru za inkluzivne  prakse u Cazinu.  Bh.predstavnici prezentirali su  ostvarene rezultate  tokom primjene inkluzivnih praksi,  članovima delegacije  iz Kosova, Albanije, Armenije.

U Cazinu  se dosta postiglo  u senzibiliziranju  javnosti  i ukazavanju  na činjenicu  da djeca s teškoćama u razvoju  zaslužuju i imaju pravo na obrazovanje i kada porastu -na rad, što je jedan od razloga  jučerašnje  posjete.

Članovi  delegacije iz Kosova, Albanije, Armenije, i Gruzije  posjetili su i  insitucije i nevladine organizacije u Velikoj Kladuši, gdje je  također razgovarano  o  problemima sa kojima se suočavaju   djeca s teškoćama u razvoju u ovom dijelu  USK-a.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING