CAZIN - JOŠ MALO STRPLJENJA I DJECA ĆE U NOVE ŠKOLSKE KLUPE

- Vlada USK je u ovogodišnjem Budžetu planirala milion maraka za drugu fazu izgradnju novog objekta Osnovne škole Cazin I. Radovi teku planiranom dinamikom i biće završeni prije početka nove školske godine. Pored ovih sredstava, Vlada USK-a, je i u prošloj godini realizirala blizu milion maraka u ovu svrhu. U projekt se uključio i Grad Cazin koji je obezbijedio 400.000 maraka

  • AUTOR: rtvusk
  • 27.03.2019 - 14:15
  • 990

CAZIN, 27. marta -   Radovi na izgradnji novog objekta osnovne škole  CAZIN I  , teku planiranom dinamikom. Ovih dana aktuelan je javni poziv za  odabir najboljeg ponuđača  za ugradnju stolarije, nakon čega će se krenuti u realizaciju finalnih radova.

Stara i dotrajala osnovna škola je zbog sigurnosti učenika i osoblja škole, više puta tokom   zimskih dana zatvarala  svoja vrata učenicima.  To je sada prošlost i sasvim sigurno , kako ističe direktor škole, ovaj objekt će biti završen do početka nove školske godine.

Prošle godine Vlada USK-a,  je utrošila  milion maraka u ovaj objekt. Također i iz ovogodišnjeg Budžeta  plan je da se implementira još jedan  milion,  kako bi se zgrada završila.

U projekat se uključio i grad  Cazin sa 400.000 maraka koje je već doznačio u ove svrhe. Protesne šetnje i prozivanje vlasti  da učine nešto za djecu ove škole,  su,  čini se iza nas.  Još samo malo strpljenja i djeca mogu u nove školske klupe. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING