BUŽIM: USPJEŠNO ORGANIZIRAN AIRSOFT SUSRET “GREEN FOREST 4”

- Učesnici su stigli iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke

  • AUTOR: Vahidin Veladžić
  • 15.05.2018 - 13:32
  • 356

BUŽIM, 15. maja - Bužim je ovog vikenda na četvrtom  međunarodnom  airsoft susretu kodnog naziva  “GREEN FOREST 4” okupio  više  od 200  airsoftera iz 36 klubova. Domaćin  ovog  do sada najmasovnijeg   airsoft takmičenja bio je klub Otpisani iz Bužima. Učesnici su stigli iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke. Mnogi od njih nisu prvi put ovdje, a njihov povratak u Bužim dokaz je dobre organizacije  Bužimljana.

Iako je ovaj vojno-simulacijski sport relativno mlad u Bosni i Hercegovini, mladi airsofteri iz Bužima su posljednjih godina postali prepoznatljivi kako u domovini tako i izvan nje i svake godine postavljaju nove granice. Airsoft klub “Otpisani” iz Bužima osnovan je 7. oktobra 2013. godine. U godini od osnivanja vrijedni članovi kluba uložili su značajna sredstva u realizaciju ideje i osnovali klub koji radi na popularizaciji airsofta na području Unsko-sanskog kantona, ali i šire.

Posjetioci  su imali  priliku osjetiti sve čari ovog vojno-simulacijskog sporta raspoređenih na dvije strane, dok su igrom koordinirali moderatori koji su bili zaduženi za  tok odvijanja igre. Generalni sponzor ovog susreta bila je Općina Bužim, a svoj doprinos dali su i Sportski savez Općine Bužim, te mnogi pravni i privredni subjekti.

VIDEO: insert izjave, FUAD DURAKOVIĆ , predsjednik ASK „OTPISANI" Bužim


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING