BUŽIM: TRIBINA „KAKVI SMO I KAKVI TREBAMO BITI“

- Gost tribine bio prof. dr. Nusret Isanović, predavač na univerzitetima u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Bihaću

Javna tribina u Bužimu
  • AUTOR: Vahidin Veladžić
  • 11.11.2017 - 16:49
  • 309

BUŽIM, 11. novembra -  U Maloj sali JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“, u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ , održana je javna tribina pod nazivom  „Kakvi smo i kakvi bismo trebali biti?“. Gost tribine bio je prof. dr. Nusret Isanović, predavač na univerzitetima u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Bihaću, moderator tribine bio je Amir Sijamhodžić, dok je riječi dobrodošlice prisutnim, u ime „Preporoda“, uputio Dževad Ponjević.

U prvom dijelu tribine, prof. dr. Nusret Isanović otvorio je mnoga pitanja koja se tiču našeg trenutnog stanja, kakvi smo to kao narod i kojim putem idemo i kojim bi trebali ići. Posebno je istaknuo naš odnos prema drugima i samome sebi, kako kao pojedinac doprinijeti društvu i kako odgojiti i usmjeriti čovjeka da služi časno i pošteno svojoj zajednici.

Najveću boljku današnjice kod našeg naroda u BiH, prof. Isanović vidi u našem nejedinstvu na svim nivoima, a imajući u vidu kompliciranu političku situaciju. Rješenje vidi u otvorenosti jednih prema drugima, zajedništvu i stalnoj komunikaciji svih struktura, u stalnom dijalogu i nuđenju novih  rješenja.

Poseban akcent dat je obrazovanju mladih i njihovom aktivizmu u društvu, te ulogu u preuzimanju odgovornosti.

Drugi dio tribine protekao je u raspravi, a učesnici su mnogli postavljati pitanja i otvoreno razgovarati o aktuelnim temama današnjice.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING