BUŽIM: OTVOREN CENTAR ZA MENTALNO ZDRAVLJE

- Centar za mentalno zdravlje u bužimskom Domu zdravlja rezultat implementacije projekta „Mentalno zdravlje u BiH“

Svečano otvaranje Centra za mentalno zdravlje u Bužimu
  • AUTOR: Vahidin Veladžić
  • 11.10.2018 - 13:12
  • 356

BUŽIM, 11. oktobra - U Bužimu je jučer, u povodu Dana mentalnog zdravlja, otvoren novoizgrađen Centar za mentalno zdravlje pri Domu zdravlja. Svečanosti su prisustvovali predstavnici političkog i društvenog života kako sa područja općine tako i USK, te djelatnici Doma zdravlja Bužim i susjednih općina.

Prisutnima su se obratili direktor Doma zdravlja Rifet Šahinović, Amra Nanić, voditelj Centra, Predsjedavajući OV Safet Ljubijankić i ministar zdravstva USK Hazim Kapić.

Centar za mentalno zdravlje u Bužimu je rezultat implementacije projekta „Mentalno zdravlje u BiH“. Izgradnja je koštala oko 180 hiljada KM financiranih iz sredstava Zavoda zdravstvenog osiguranja USK, kantonalnog Ministarstva zdravstva i općine Bužim.

Centar za mentalno zdravlje svečano su otvorili ministar Kapić, voditeljica Centra Amra Nanić i doktorica Indira Bosnić.

Prema riječima Amre Nanić, neuropsihijatrice i voditeljice ovog centra, radi se o zaokretu u zdravstvenoj politici u sferi mentalnog zdravlja gdje se uvodi novi model pristupa pacijentima sa mentalnim poteškoćama, a to je psihijatrija u zajednici, odnosno mentalno zdravlje u zajednici.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING