BUŽIM: JEDINO RJEŠENJE ZA DOM ZDRAVLJA IZGRADNJA NOVOG

- Prostor na kojem se nalazi sadašnji Dom zdravlja ne daje mogućnosti za proširenje, tako ja je izgradnja novog objekta jedino trajno rješenje, ističu u Domu zdravlja

  • AUTOR: rtvusk
  • 05.11.2017 - 13:27
  • 951

BUŽIM, 5. novembra - Nedovoljno prostora, neadekvatni uslovi  za rad  samo su  neki  od  problema kojim se  suočavaju  uposlenici Doma zdravlja u Bužimu. Objekat u kojem je smještena ova zdravstvena ustanova izgrađen je  kasnih pedesetih godina prošlog vijeka.Iako se  proteklih godina u nekoliko navrata radilo na djelomičnoj sanaciji  i proširenju  zgrade  ona  ni u kom   slučaju ne  odgovora sadašnjim  zdravstvenim potrebama  stanovništva  bužimske općine, u što se  prilikom nedavne posjete uvjerio i sam ministar zdravlja  USK  Hazim Kapić, ističe direktorica Doma zdravlja Indira Bosnić.

Svakog dana  sve su veće potrebe  tamošnjeg stanovništva za zdravstvenom zaštitom, stoga je vrijeme da se razmišlja o izgradnji novog  objekta Doma zdravlja na potpuno novoj  povoljnijoj lokaciji, naglašava direktorica Bosnić.

Prostor  na kojem se nalazi  sadašnji Dom zdravlja  ne daje mogućnosti  za proširenje, tako ja je izgradnja   novog  objekta  jedino trajno rješenje, ističu u Domu zdravlja.

U resornom ministarstvu ističu  da  trenutna situacija  ne daje   mogućnosti za veća financiska izdvajanja, ali da  sa je vrijeme  da se  počne razmišljati o izgradnji  novih zdravstvenim objektima, jer većina  postojeći  u kojima su smješteni  domovi zdravlja su  neuslovni i oronuli.

Ovaj  Dom zdravalja kao i ostale zdravstvene ustanove na prostoru kantona i cijele BiH muče  muku sa odlaskom medicinskog kadra i ljekara.

Direktorica Bosnić smatra da  uprkos lošem ekonomskom stanju  problemi zdravstvu  su  rješivi jedino  ukoliko bi  imali  podrške sa svih nivoa vlasti, od lokalne do državne.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING