BUŽIM: GRADI SE NOVA ZGRADA POLICIJSKE STANICE

- Danas je učinjen prvi korak, kupljeno je zemljište, a uskoro treba da počne prikupljanje sve potrebne dokumentacije i izrada projekta kako bi se u što kraćem vremenu krenulo sa izgradnjom objekta

  • AUTOR: rtvusk
  • 10.10.2017 - 16:41
  • 918

BUŽIM, 10. oktobra - Premijer Unsko-sanskog kantona  Husein Rošić, u prisustvu  kantonalnog ministra unutrašnjih poslova Anela Ramića,  potpisao je danas ugovor  o kupovini zemljišta za izgradnju  nove zgrade Policijske  stanice u Bužimu.  Budžetom USK  za ovu namjenu   Kantonalna   Vlada obezbjedila je  45.600  maraka.

Kupljeno zemljište nalazi se u neposrednoj blizini  sadašnje zgrade policije.

Zgrada u kojoj je danas smještena Policijska stanica Bužim izgrađena je pedesetih godina prošlog stoljeća i kao takva odavno ne odgovara  potrebama normalnog  obavljanja svih pocijskih poslova. Danas je učinjen prvi korak,  kupljeno je zemljište, a uskoro treba da počne prikupljanje sve potrebne dokumentacije i izrada projekta  kako bi se u  što kraćem vremenu   krenulo sa izgradnjom objekta,  istakli su nakon potpisivanja ugovora, premijer USK-a Husein Rošić i resorni ministar Anel Ramić.

Značajnu ulogu  da se  nakon višegodišnjeg nastojanja  ovaj problem konačno riješi  imali su supštinski poslanici Samir Veladžić i Nisvet Jusić, koji su svojim predanim radom doprinjeli  da se problem oko kupovine zemljišta konačno riješi.

Kako su naglasili premijer i resorni  ministar,  u planu je da se pored  sredstava  koja će biti planirana  budžetom USK za narednu godinu, aplicira i prema evropskim fondovima  kako bi Bužim napokon dobio Policijsku stanicu kakvu i zaslužuje.

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING