BUDŽET USK: ZA BORAČKE STIPENDIJE OBEZBJEĐENO POLA MILIONA MARAKA

- Završen je konkurs za dodjelu ovogodišnjih boračkih stipendija. U Ministarstvu za boračka pitanja USK-a saznali smo da je prijavljeno 911 studenata. Formirana je komisija koja će u narednim danima razmatrati pristigle zahtjeve. U resornom ministarstvu jedinstvenog su stava da svi studenti dobiju stipendiju, pogotovo jer se radi o studentima iz boračkih populacija

  • AUTOR: rtvusk
  • 13.07.2019 - 15:22
  • 2023

USK, 13. jula - Iz budžeta Unsko - sanskog kantona, ove godine pola miliona maraka biće izdvojeno za boračke stipendije. Konkursna procedura je završena a u Ministarstvu za boračka pitanja stigao je ogorman broj zahtjeva. Prema riječima ministra Ermina Zulića, 911 studenata, koji u predali zahtjeve, stipendije mogu očekivati u oktobru.

Pojedinačni iznos ovogodišnjih stipendija utvrdit će Vlada USK nakon čega će biti objavljeni rezultati, a u dogledno vrijeme bit će organizirano i potpisivanje  pojedinačnih ugovora. Kao dodatnu motivaciju za nastavak školovanja u narednom periodu, Vlada je odlučila povećati povećati grant u budžetu za stipendije a samim tim i iznos pojedinačne stipendije.

Komisija za dodjelu će u narednim danima razvrstati prijave po kategorijama i gradovima, a nakon toga očekuje se rang lista. Procedura nalaže formiranje Komisija za žalbe, a nakon završenog žalbenog postupka, ministar bi trebao utvrditi listu koju će dostaviti Vladi na usvajanje.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING