INFO

  • BLOKADA ARANŽMANA S MMF-OM: PISMO NAMJERE POTPISALI SVI OSIM BEVANDE I MILIĆEVIĆ
  • DEDIĆ: NE PRIJETI NAM NESTAŠICA HRANE I NEĆE BITI BLOKADA U RAZMJENI ROBE U REGIONU
  • SKB MOSTAR: 7 NOVOZARAŽENIH U HERCEGOVINI
  • U KINI OBJAVLJEN SPISAK ŽIVOTINJA KOJE SE SMIJU JESTI
  • STUDENTI PREKRŠILI PRAVILA KARANTINA: RAZVALILI VRATA SOBA HOTELA TUZLA I DRUŽILI SE U HODNIKU
  • OLIMPIJADA U TOKIJU: DOVEDENO U PITANJE I ODRŽAVANJE 2021. GODINE
  • ČERKEZ: ZBOG NEODGOVORNIH POJEDINACA DAĆEMO PREPORUKU DA SE REDUCIRA KRETANJE TOKOM VIKENDA
  • DANAS U NAŠOJ ZEMLJI PRETEŽNO SUNČANO VRIJEME
  • U REPUBLICI SRPSKOJ JOŠ 16 POZITIVNIH NA KORONAVIRUS, PRVI SLUČAJEVI U SREBRENICI I TREBINJU
  • NA KCUS-U NA KORONAVIRUS TESTIRANO 66 UZORAKA IZ SARAJEVA, BIHAĆA I CAZINA - SVI SU NEGATIVNI

BOSANSKI PETROVAC: ZNAČAJNI PROJEKTI INFRASTRUKTURE

- Na proljeće bi trebala otpočeti izgradnja kružnog toka na raskrsnici magistralne ceste M-5 prema Ključu i Drvaru, a u toku je realizacija projekata izgradnje vodovodnih sistema u četiri mjesne zajednice

BOSANSKI PETROVAC: ZNAČAJNI PROJEKTI INFRASTRUKTURE

BOSANSKI PETROVAC, 21. oktobra - U Bosanskom Petrovcu bi na proljeće trebala otpočeti izgradnja kružnog toka na raskrsnici magistralne ceste M-5 prema Ključu i Drvaru, na ulazu u grad za šta je općina s JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine izradila projekt. Građani bi trebali imati i kvalitetnije vodosnabdjevanje jer je u toku realizacija projekata izgradnje vodovodnih sistema u četiri mjesne zajednice.

Općina Bosanski Petrovac, kako kaže načelnik Zlatko Hujić, unatoč svim poteškoćama i problemima, realizacijom infrastrukturnih projekata život svojim građanima nastoji učiniti lakšim i ugodnijim.

S ciljem kvalitetnijeg vodosnabdjevanja u toku je izgradnja vodovodnih sistema Smoljana – Kapljuh, Revenik – Bahići, Vrtoče i Bravski Vaganac. Sredstva za izgradnju vodovoda u Vrtoču i Bravskom Vagancu u iznosu od 100.000 eura Općini Bosanski Petrovac donirala je Vlada Republike Srbije.

Projekt izgradnje gradske vodovodne mreže je završen a u toku su pripreme za potpisivanje ugovora s izvođačem radova „Unioninvest“ iz Sarajeva. Vrijednost ugovora za ugradnju prečišćivača je oko 3.500.000 KM, a kako kaže načelnik, na tom putu se susreću s opstrukcijama.

Načelnik Hujić je najavio kako će Ministarstvo energetike u Vladi RS financirati asfaltiranje 11 km duge dionice magistralne ceste kroz Rašinovac prema Krnjeuši i Bosanskoj Krupi.

Ukazao je i na problem uknjižbe državnog zemljišta i podsjetio na slučaj farme „Arifagić“.

Općina je ovih dana asfaltirala parkirališni prostor oko zgrade organa uprave a uskoro će biti uređen i ostali okoliš.  Na evidenciji nezaposlenih je oko hiljadu građana, a više od hiljadu ih je zaposleno, kaže Hujić i dodaje kako jedan broj radi u industrijskoj zoni Gorinčani.

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING