BOSANSKI PETROVAC: ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

- Na jučer održanoj, 31. sjednici Općinskog vijeća Bosanski Petrovac usvojen je Nacrt, kao i odluka o izvršavanju budžeta Općine za narednu godinu, koji će biti upućeni u javnu raspravu a primljena je k znanju Informacija o izvršenju Budžeta za prvih devet mjeseci tekuće godine...

  • AUTOR: rtvusk
  • 01.11.2019 - 18:58
  • 213

BOSANSKI PETROVAC, 1. novembra - Na jučer održanoj, 31. sjednici Općinskog vijeća Bosanski Petrovac usvojen je Nacrt, kao i odluka o izvršavanju budžeta Općine za narednu godinu, koji će biti upućeni u javnu raspravu a primljena je k znanju Informacija o izvršenju Budžeta za prvih devet mjeseci tekuće godine.

Usvojen je i Nacrt Programa za Općinsko vijeće za 2020. te je donesen Zaključak o provođenju javne rasprave. Vijećnici su usvojili Izvještaj o stanju u mjesnim zajednicama Grad I, Suvaja, Vrtoče i Rašinovac za prošlu kao i Plan i program rada mjesnih zajednica za iduću godinu. Donesena je Odluka da se raspišu izbori za članove Savjeta MZ Grad II zbog isteka mandata i imenovanje povjerenika. Vijećnici su utvrdili vrijednost boda za komunalne naknade za 2020. godinu.

Sa dnevnog reda povučene su dvije tačke: Prijedlog Odluke o držanju domaćih životinja na području općine, donošenje Odluke o preuzimanju vodovoda Vrtoče na upravljanje i održavanje“Komunalnom” Bosanski Petrovac, kao i donošenje Odluke o davanju saglasnosti načelniku Općine za kreditno zaduženje.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING